کتمان تبعات منفی پدیده های اجتماعی، نمی تواند انکار واقعیت ها را درپی داشته باشد!!

ساخت وبلاگ

پایگاه تحلیلی خبری پاوه پرس، درکانال های تلگرامی وسایت های محلی به یادداشت دکتر مختارعارفی خطاب به رسانه ها و اصحاب قلم برخوردیم که طی آن دنیای مجازی را بطور اعم به سیاه نمایی دربرجسته نمودن بزهکاری های اجتماعی وکلاهبرداری اخیر مورد شماتت قرار داده و در ادامه یادآور شده اند که تبعات روانی اجتماعی چنین رفتاری، به نوبه ی خود مانع رونق صنعت گردشگری درسطح شهرستان پاوه می شود.

بدون تردید کسی  منکر دیدگاه جناب دکتر عارفی در ارائه توصیه صدرالذکر نیست و قطع به یقین این موضعگیری نیز ناشی از دغدغه ی آن ارجمند به مصالح عمومی این خطه بر می گردد،  اما آنچه عینی است، اصحاب خرد  همیشه به معضلات پیرامونی،  یکجانبه نمی نگرند وسخت واقفند پدیده های اجتماعی دارای تبعات مثبت ومنفی بوده وخردمندان درمقام ارزشگذاری همواره به تجزیه وتحلیل فعل وانفعالات اجتماعی پرداخته و همه ی جوانب قضیه را با هم می بینند وبه تناسب برآیند به نتیجه گیری می پردازند.

این درشرایطی است، که نادیده گرفتن تبعات منفی یک پدیده اجتماعی نمی تواند کتمانی بر واقعیت های تلخ  آن تلقی گردد. طبیعی است اگر درارزشگذاری ها فقط به علائق خویش اکتفا نمائیم وچنانچه ناملایمات ونابهنجاری های اجتماعی واخلاقی را در ادامه سانسور نمائیم دچار خطای بزرگی خواهیم شد که تبعات آن به مراتب شدیدتر خواهد بود.

مردم کم وبیش واقفند درمیان سکوت رسانه های محلی ، بارها وبارها در طول چندسال اخیر شاهد این پدیده ی نامبارک درسطح منطقه بودیم هرچندبه دلایلی جملگی سکوت پیشه نمودیم اما با کمال تاسف سکوت حاصله نتوانست منجر به رونق گردشگری ویا  مانع تکرار  اختلاس های پیش رو نگردید حتی در اکثر موارد به تشدید ماجرا  نیز منتهی گردید، حال باید از خود پرسید،  چه زمانی می توان به این موضوعات پرداخت ؟

هرچند که طبیعت زیبای شهرستان این خطه را با توجه به ظرفیت های ایجادی ( سد داریان وسایر جاذبه های دیدنی منطقه) به سمت وسوی قطب گردشگری سوق می دهد، لکن مستند برآمار وارقام تخت های خالی هتل های شهرستان ویا تعطیلی اماکن اقامتی تاکنون نتوانسته رونقی در بستر مورد انتظاربه وجود آوریم.

از طرفی هرصاحب فکری رسیدن به مطامعی خاص با هرهدفی را توجیه نمی دانند ویا نمی پسندند، اگردرگردشگری موفق به وجودآوردن رونقی نشدیم، نباید اخلاق را هم زیرپا نهیم ، دینداری و روشنفکری اسبابی می خواهد که آباء واجداد ما نسل اندرنسل به فرزندان این آب وخاک  آموخته اند، ارزش های اخلاقی سرمایه اصیل واساسی مردمان هورامان نشین اند، مردم این دیار دردل سنگ ها آموخته اند برای کسب درآمد نمی توان به هرفعل نامشروع تن دهند.

شاید بنابه مصالحی بتوان کلاهبرداری را دربین خود کتمان نمائیم، اما اگر با ورود گردشگری این پدیده متوجه وی گردد، آیا باز هم آنان به سان ما حاضر به کتمان ماجرا هست ؟ یا اینکه در بوق کرنا، جار می زند که ای وای … در این خطه مردم این دیارچنین وچنان اند ، آیا آنگاه می تواند به آنها خّرده گرفت…!!

قطعاً پاوه مدینه ی فاضله نیست ، خصوصیات رفتاری ما همانند دیگر مناطق کشور دارای نقاط قوت وضعفی باشد ، چه بسا درمواردی برتری ودرموضوعاتی از ضعف هایی برخوردار باشیم، دراعتیاد بطورنسبی وقیاسی از وضعیت خوبی برخورداریم (هرچند که وضعیت مذکور نیز مطلوب نظر هیچکس نیست). نرخ طلاق برخلاف انتظار در پاوه بسیار بالاست، این نیز توهم وسیاه نمایی نیست، مسئولین محترم امر بارها برابر رسالت محوله هشدارهای لازم را دراین راستا یادآور شدند، آیا دراین خصوص بازهم سکوت چاره ساز است، یا اینکه اهل فن دراین موضوع ورود نمایند و عالمانه وآگاهانه به چاره اندیشی پردازند.

کاش می شد متخصصین امر بلاخص جناب دکتر عارفی ارجمند که ازتحصیلات آکادمیک برخوردارند ، جوابگوی این نابهنجاری ها باشند ومتناسب با رشته تحصیلی کارکردهایی ارائه طریق دهند ، شاید هم تصور نمایند چنین چیزی صحت ندارد واین نیز سیاه نمایی بیش نیست؟!

به هرحال کلاهبرداری ویا هراصلاح حقوقی دیگر درخصوص معامله تنی چند ازشهروندان مان که با ازدست دادن مال آنها همراه شده دراین خطه روی داده ، هرچند به جهت دامنگیر بودن جمع کثیر را در بر گرفته لکن چون هریک مستقلاً وبنابه علاقه وتمایل خویش به اینکار مبادرت نموده اند آن را یک پدیده فردی می دانیم.

متاسفانه بارها وبارها به صورت موردی وگروهی جمعی در دام مفسدین اجتماعی قرار می گیرند واز ماحصل آن زندگی های بسیاری به جهت سکوت جمعی به تباه می روند، ،  آیا باز هم باید درقبال این موضوعات  سکوت پیشه نمود؟

جناب آقای دکتر شما به عنوان یک پزشک درقبال بیماری اجتماعی (اختلاس) سکوت را تجویز می نمائید تا همچون گذشته بارها تکرار شود وبه صورت اپیدمی درآید ویا اینکه باید به مردم آگاهی دادتا از تکرار آن جلوگیری به عمل آید؟ آقای دکتر بنظر شما،  اکثریت مردم کدام گزینه را انتخاب می نمایند؟ سکوت ویا آگاهی بخشی ؟!!

به هرحال یک بیماری در منطقه ما شیوع یافته ، آیا نباید چاره اندیشی صورت گیرد؟ آیا نباید بدان پرداخت؟ آیا نباید آگاهی بخشی داد؟ مگر دیگر مناطق مثل ما برای حفظ حرمت خویش، همچنان سکوت پیشه می نمایند؟ آیا به جهت جلوگیری از تداوم موضوع نباید راهکاری دراین راستا ارائه نمود؟

علی ایحال درفرهنگ مذهبی ما اصلی رکین واساسی وجود دارد که همه ی ما را به امر به معروف ونهی از منکر رهنمود می نماید، شعاری که مردم را به کار نیک وامی دارد وازکار زشت باز می دارد. برای تفهیم موضوع به جمله ای از مقام معظم رهبری مراجعه کنیم، که چنین آمده است: امر به معروف و نهی از منکر از واجبات و فرایض بسیار مهم و بزرگ اسلامی به شمار می‌رود و افرادی که این فریضه‌ی بزرگ الهی را ترک می‌کنند یا در برابر آن بی‌تفاوتند گناهکار خواهند بود و کیفری سخت و سنگین در انتظار آنها است. امر به معروف و نهی از منکر نه تنها به اتفاق فقهای اسلام واجب است، بلکه اصل وجوب آن جزو ضروریات دین مبین اسلام به شمار می‌آید.

* امر به معروف و نهی از منکر با رعایت شرایط آن یک تکلیف شرعی عمومی برای حفظ احکام اسلام و سلامت جامعه است، و صرف توهم این که موجب بدبینی فاعل منکر یا بعضی از مردم نسبت به اسلام می‌گردد باعث نمی‌شودکه این وظیفه‌ی بسیار مهم ترک شود…..

** افرادی که از تخلفات قانونی مثل اختلاس از بیت المال مطلع می‌شوند وظیفه دارند با رعایت شرایط و ضوابط شرعی نهی از منکر کنند، و توسل به رشوه و راههای غیرقانونی برای هرعملی هر چند به منظور جلوگیری از فساد، جایز نیست. …

*** منکرات از این جهت که منکر هستند فرقی بین آنها نیست، ولی در عین حال ممکن است که بعضی از آنها در مقایسه با منکرات دیگر دارای حرمت شدیدتری باشد. به هر حال نهی از منکر برای کسی که شرایط آن را احراز کرده یک وظیفه‌ی شرعی است و ترک آن جایز نیست، و در این حکم بین منکرات و محیطهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی تفاوتی وجود ندارد.

http://farsi.khamenei.ir/themes/fa_def/images/ver2/breadcrump.gif

شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان khj بازدید : 176 تاريخ : يکشنبه 18 تير 1396 ساعت: 13:26